Blogg

RSS

Mobiltelefonen gick sönder

16 Feb 2023

Att tappa en mobiltelefon från en höjd på två meter kan orsaka allvarliga skador och sannolikheten för att telefonen kommer att fungera efter ett sådant fall är mycket låg. I de flesta fall kommer skärmen att spricka eller krossas, och det kan också finnas skador på andra delar av telefonen som inre komponenter och batteri.

Så om du tappar din telefon är det bäst att vara försiktig när du hanterar den och överväga att skydda den med ett mobilskal och/eller skärmskydd för att minska risken för skador.

Skärmskydd för mobilen i glas eller slitstark plast är den naturliga lösningen 

Det finns många andra sätt som en mobiltelefons skärm kan gå sönder på, men de vanligaste orsakerna inkluderar:

  1. Fallskador: Om en mobiltelefon tappas eller faller på ett hårt underlag, kan skärmen spricka eller krossas.

  2. Tryck eller stötar: Om telefonen utsätts för för mycket tryck eller stötar, kan skärmen spricka eller bli ojämn.

  3. Vatten- eller fuktskador: Om en mobiltelefon utsätts för vatten eller fukt kan det orsaka skador på skärmen eller andra delar av telefonen.

  4. Repor: Skärmen på en mobiltelefon kan repas om den utsätts för repor eller skrapningar.

  5. Åldrande: Precis som andra tekniska enheter kan en mobiltelefons skärm bli skörare och mer benägen att skadas med tiden.

Oavsett orsaken till skadan kan det vara frustrerande och kostsamt att reparera eller byta ut en mobiltelefons trasiga skärm. För att undvika skador är det en bra idé att skydda din telefon med ett skal och/eller skärmskydd och att vara försiktig när du hanterar den.